אחת המגמות הבולטות כיום בתחום המחשוב לעסקים היא הסבת העסק למחשוב בענן, שמספק עליונות טכנולוגית ביחס למחשוב פיזי בבית העסק, ומציע המון יתרונות הכוללים נוחות, היעדר תחזוקה, גמישות, אבטחה והרשימה עוד ארוכה. הצורך בהסבת מערכות המחשוב לענן נולד באופן טבעי, שהרי עם התקדמות הטכנולוגיה, יש צורך במחשבים מהירים וחזקים יותר הצורכים כוח עיבוד רב יותר. כמו כן, מערכות ההפעלה שדורשות משאבים הולכים וגדלים לכל יחידת מחשוב, והצורך בגישה קלה ומהירה לתוכנות ומערכות, תרמו אף הם לביקוש, מכיוון שתצורת העבודה החדשנית והגלובלית דורשת גישה מהירה למידע ממקומות מרוחקים.
הסבת העסק למחשוב ענן מאפשרת לכם להתקין כל תוכנה שתרצו על גבי השרת הווירטואלי, ממש בדומה לשרת פיזי, אך ללא חדר שרתים פיזי הגוזל מקום יקר במשרד, וללא צורך להעסיק גורם אנושי שיתחזק את השרת. השרתים עצמם ממוקמים באתר מאובטח, מרוחק ומוצפן (חוות שרתים) ומנוהלים על ידי מומחים באבטחת מידע. לכן, כיום ניתן לאחסן מידע בשרת וירטואלי ללא מגבלה של נפח, ברמת אבטחה גבוהה מאוד ובבקרה של גורמי מקצוע. בנוסף, התהליך עצמו של אחסון וגיבוי המידע הפך להיות ידידותי ומהיר עבור המשתמש, ממש בלחיצת קליק, וללא צורך במשאבים רבים. גם שיחזור המידע במקרה אסון הפך לפשוט, מהיר ובלתי תלוי בציוד המשרדי שנהרס או נגנב.
לאור היתרונות הרבים שהטכנולוגיה מציעה כיום, ארגונים שטרם הסבו את העסק למחשוב ענן משלמים מחיר יקר מאוד ואפילו מופרז על תחזוקת ואבטחת מערכות המחשוב שלהם. אולם, לצד כל היתרונות שמנינו, מדובר בתהליך הדורש ביצוע שלבים מדויקים ובחינת הפרמטרים הדרושים לאופי העסק ופעילותו.
לדעת מראש למה נכנסים ומה רוכשים
רוב החברות מציעות חבילות מחשוב בענן, כך שתוכלו לבחור את החבילה המתאימה כמו כפפה לאופי הפעילות שלכם. אולם, חשוב להבין שישנם הבדלים מהותיים בין החבילות, ולכן חשוב לדעת מראש מה מכילה כל חבילה, והאם היא מתאימה לצרכים הנקודתיים של הארגון שלכם, כמו אחסון וגיבוי בנפח הדרוש, ממשק נוח לשימוש, רוחב פס, גיבויים אוטומטיים, ממשק בשפות שונות ופרמטרים נוספים החשובים לכם.
מלבד עניין ההתאמה הנקודתית, בדקו מה החבילה מכילה. למשל בדקו את רמת האבטחה המוצעת (חשוב מאוד!), את רמת התמיכה הניתנת בתקלות ובאיזו שפה, רמת ההדרכה לתפעול המערכת, תדירות הגיבוי וכו'. כאשר אתם משווים מחירים בין חברות שונות, הקפידו לתאר את הצורך שלכם בצורה מדוייקת לכל נציג, למשל מספר משתמשים, סוגי מערכות וכו', על מנת שלא יהיו פערים מהותיים בין ההצעות השונות.
לבחור נכון את סוג ספק השירות
ישנם ספקים ישראליים ובינלאומיים רבים בשוק, וחשוב לבחור ספק שידע להיות קשוב וגמיש לצרכים הספציפיים בעסק שלכם, גם אם זה לא מוגדר בחבילת השירות שבחרתם, שהרי עסקים רבים נוטים להיות שונים באופיים ובצרכיהם. כך גם תוכלו להבין עם מי יש לכם עסק ולדעת להעריך מה תהיה רמת השירות העתידית. באופן כללי, ככל שהספק יהיה גדול יותר, כך תהיה לו פחות גמישות לחרוג מהנהלים כדי להתאים את עצמו לצרכי העסק שלכם.
כמו כן, ישנם ארגונים שיעדיפו לעבוד עם מותגים בינלאומיים, בעוד כאלה שחשוב להם לקבל מענה מהיר לכל תקלה בעברית ויעדיפו לעבוד עם ספקים ישראליים. במקרה של ספק ישראלי, חשוב לבדוק היכן השרתים של הספק ממוקמים פיזית, מכיוון שספקים המפעילים שרתים בארץ מסוגלים לספק רמת שירות גבוהה יותר, ובזמן תגובה נמוך יותר, אך לא כל הספקים מאפשרים שרת ישראלי. מומלץ לעבוד עם ספקים המתחייבים לאמנת השירות SLA.
תהליך הטמעת המערכות – ההסתגלות
כדאי לדעת שהסבת העסק למחשוב ענן, בדומה לרוב ההתחדשויות הטכנולוגיות, היא תהליך שלעיתים דורש הסתגלות מסוימת. אולם, בתום התהליך רבים תופסים את הראש ואומרים "איך לא עשינו את זה קודם?!". כדי לצלוח את המעבר, חשוב מאוד להגיע אליו מוכנים, כלומר רק לאחר בחינה קפדנית של התחום ובחירת חברה מקצועית שביכולתה גם לנווט אתכם במעבר, וגם לספק לכם מערך של פתרונות לאורך כל הדרך, החל מייעוץ לבחירת המערכות הממוחשבות הכדאיות לארגון, דרך הטמעתן על ידי צוות מומחים וכלה במתן שירותי הדרכה ותמיכה צמודים (במיוחד בתקופה הראשונית).
[elementor-template id="608"]